Vanuit uw land kunnen geen nieuwe bestellingen worden geplaatst.

veilig & betrouwbaar winkelen
voor 16 uur besteld, dezelfde dag verzonden!
geen verzendkosten vanaf €25,-
avondlevering van 18:00 - 21:00 uur
geen verkoop onder de 18

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?
Bel ons gerust!

Telefoon:085-0020660

U kunt ook uw vragen stellen via onze livechat!


Bekijk ook onze vraag en antwoord pagina!

Vraag & antwoord

Clearomizer kopen al vanaf €3,95!

Er zijn 28 Producten

Informatie en uitleg over de Clearomizer: Wat is een clearomizer?

Een clearomizer is onderdeel van een elektronische sigaret, ook wel verstuiver of verdamper genoemd. In de clearomizer zit e-liquid die verdampt en vervolgens geïnhaleerd wordt. De naam clear uit clearomizer komt doordat het plastic of glas doorzichtig is.

Er zijn veel verschillende clearomizers op de markt verkrijgbaar voor de elektronische sigaret. Niet alle clearomizers werken op dezelfde manier en bestaan daarom ook uit verschillende onderdelen. Vooral voor nieuwkomers is het vaak moeilijk om het overzicht te houden. De clearomizers doen uiteindelijk wel hetzelfde, namelijk dat de clearomizer e-liquid verdampt en vervolgens geïnhaleerd wordt. In de clearomizer zit een Atomizer, ook wel verstuiverkop of gloeispiraal genoemd die zorgt voor de verdamping in de clearomizer. De Atomizer is een slijtage onderdeel en dient na verloop van tijd vervangen te worden. Niet alle Atomizers kunnen worden gedemonteerd, bij sommige modellen clearomizer zit de Atomizer er vast in.

Welke verschillen zijn er tussen de clearomizers?

Het grootste verschil zit hem in waar de Atomizer is geplaatst. Bij een top Coil / Atomizer clearomizer zit de Atomizer bovenin de clearomizer, zoals bij de CE4, CE5+ en de 1453 verstuiver van Justfog. Een top Coil / Atomizer clearomizer geeft meestal warmere damp af omdat de Atomizer dichter bij het mondstuk zit. Het vullen gebeurt aan de bovenkant door het mondstuk los te draaien.

De bottom Coil / Atomizer clearomizer heeft de Atomizer onderin de clearomizer zitten, waardoor er koudere damp ontstaat. Het bijvullen gebeurt aan de onderkant van de clearomizer door het het onderste gedeelte los te draaien, vaak samen de Atomizer.

Clearomizers hebben verschillende aansluitingen; eGo aansluiting en 510 aansluiting. In het overzicht van de clearomizers staat aangegeven welke aansluiting de clearomizer heeft. In de afbeelding hieronder staat een duidelijk voorbeeld van de types aansluitingen. Zowel de eGo als 510 aansluiting kan worden gebruikt op een normale eGo batterij. In ons assortiment vindt u ook eGo/510 adapters, deze adapter zorgt ervoor dat de clearomizer van de tegenovergestelde aansluiting wordt voorzien.


Welke verschillen zijn tussen de Atomizers?

De Atomizers zijn er verschillende weerstanden(ohm) en deze moet passen bij voltage die de batterij levert. Hoe lager de weerstand van de Atomizer is hoe meer damp er uit de e-sigaret komt. Een te hoge voltage met een lage weerstand geeft een brandsmaak. Voor een standaard batterij met 3.7v is de weerstand optimaal met circa 2.0 ohm. Er zijn ook e-sigaretten waarbij de voltage van batterij instelbaar is tot 5 v of hoger, hier is een Atomizer met hoge weerstand vereist.

Klik hier om het OHM informatie blad te downloaden

Wanneer moet ik de Atomizer vervangen?

De Atomizer dient na een aantal weken vervangen te worden, afhankelijk van het model en gebruik. De Atomizers zijn per 5 stuks te bestellen en zijn eenvoudig te vervangen.


Clearomizer