veilig & betrouwbaar winkelen
voor 16 uur besteld, dezelfde dag verzonden!
geen verzendkosten vanaf €25,-
avondlevering van 18:00 - 21:00 uur
scherpe prijzen en kortingen

Merken

Nieuwsbrief

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?
Bel ons gerust!

Telefoon:085-0020660

U kunt ook uw vragen stellen via onze livechat!


Bekijk ook onze vraag en antwoord pagina!

Vraag & antwoord

Elektrisch roken

Elektrisch roken:
Elektrisch of elektronisch roken is d.m.v. een verwarmingselement dat op elektriciteit werkt, een vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, te laten verdampen die vervolgens geïnhaleerd kan worden. Misschien klinkt dit wat ingewikkeld voor u, maar in de praktijk is het zeer gemakkelijk en biedt het een hoop voordelen t.o.v. reguliere tabakssigaretten.

Wij bij E-smoker begrijpen dat het onduidelijk kan zijn wat u allemaal nodig heeft om elektronisch te kunnen roken. In deze tekst zullen we kort proberen uitteleggen wat u nodig heeft en hoe dit te gebruiken. Ook zullen we trachten om globaal uitleg te geven hoe een elektrische sigaret werkt.

Beginnen met elektrisch roken:
Om te beginnen heeft u uiteraard een E-smoker, ook wel e-sigaret genoemd, nodig. Deze bestaat uit twee onderdelen. Deze onderdelen zijn een batterij, een clearomizer. De clearomizer bestaat meestal ook weer uit twee onderdelen, te weten de atomizer en de tank.

De batterij zorgt ervoor dat er voltage naar de clearomizer gaat. Door dit voltage zal de atomizer (in de clearomizer) verwarmen, hierdoor verdampt de e-liquid die in het reservoir (van de clearomizer) zit. Vervolgens kunt u aan het mondstuk zuigen zodat u een aangename damp binnen krijgt.

Voordat u de batterij gaat gebruiken dient u deze te activeren. Dit activeren gebeurt door 5 maal snel op het knopje te drukken. Bij een succesvolle activatie zal het lichtje van de batterij een paar keer knipperen. Nu is de batterij klaar voor gebruik en telkens wanneer u e-liquid wilt verdampen en inhaleren dient u het knopje van de batterij in te drukken. Voor het bijvullen van de elektrische sigaret met e-liquid, ook wel e-vloeistof genoemd, zijn er twee veel gangbare methodes.

E-liquid bijvullen:
De eerste methode is het voorzichtig losdraaien van het mondstuk. Hierna komt de luchtbuis (in het midden) en het reservoir aan de zijkant vrij te liggen. U dient de elektrische sigaret in een hoek van 45 graden te houden en voorzichtig de e-liquid langs de zijkant van het reservoir erin te laten lopen.

De tweede methode is het voorzichtig losdraaien van de batterij. Vervolgens houdt u de clearomizer op zijn kop met het mondstuk naar beneden. Als u dan de atomizer losdraait (vaak een zilveren ring van onder gezien) komt de luchtbuis (in het midden) en het reservoir aan de zijkant vrij te liggen. U dient de clearomizer in een hoek van 45 graden te houden en voorzichtig de e-liquid langs de zijkant van het reservoir erin te laten lopen.

Let op: Zorg dat er geen vloeistof in de luchtbuis terechtkomt en laat in ieder geval een kwart ongevuld in het reservoir. Hierna draait u de atomizer er wederom op en daarna de batterij. Wacht enkele minuten zodat de e-liquid goed kan intrekken in de wicks (speciale draadjes van de atomizer die de vloeistof opneemt voor verdamping).

De batterij opladen:
Als de batterij leegt is geraakt zal deze bij gebruik een aantal keer gaan knipperen. Dit is het signaal dat u de batterij dient op te laden. Om de batterij op te laden dient u de batterij van de clearomizer los te draaien en deze vervolgens op de oplader te draaien. Wanneer het lampje op de usb-kabel rood aangeeft is de batterij nog niet geheel opgeladen. Wanneer het lampje groen aangeeft is de oplader geheel opgeladen.

Atomizer vervangen:
De verwarmingselementen in de clearomizer worden atomizers (of verstuiverkoppen) genoemd en deze zorgen voor genoeg hitte zodat de e-liquid wordt verdampt. Omdat deze onderdelen (door de verwarming) het meest aan slijtage onderhevig zijn, kunnen deze bij de meeste clearomizers worden vervangen. Het vervangen van de atomizer is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Wanneer u weet of de atomizer zich boven of onder op de clearomizer bevindt, kunt u deze voorzichtig losdraaien en een nieuwe atomizer erin plaatsen. Let er wel bij op dat de weerstand (ohm) van de atomizer geschikt is voor het voltage van de batterij. Als dit afwijkend is krijgt u bij een te hoge weerstand en te laag voltage amper rook binnen. Andersom als het voltage te hoog is voor de weerstand zal de atomizers zeer snel opbranden en moet deze wederom vervangen worden.

Wij hopen dat aan de hand van deze tekst het elektrisch roken voor u duidelijker is geworden. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben schroom dan niet ons online aan te spreken op de livechat, of mail ons op

Laatste product beoordelingen